Nieuws

 • Check de voorlopige berekening LIV

  Geplaatst op 21 maart 2018

  Tussen 1 maart en 14 maart 2018 hebben zo'n 94.000 werkgevers van het UWV een voorlopige berekening ontvangen van het lage-inkomensvoordeel (LIV) 2017. U heeft recht op deze tegemoetkoming als u werknemers met een laag loon in dienst heeft. Check de voorlopige berekening goed. Kloppen de gegevens niet, dan kunt u dit nog corrigeren of doorgeven tot en met 1 mei 2018.

  Lees verder »
 • Deadline WBSO: geef de gerealiseerde S&O-uren op tijd door!

  Geplaatst op 21 maart 2018

  Heeft u in 2017 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruikgemaakt van de WBSO? Vergeet dan niet de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Bent u hier nog niet aan toegekomen, kom dan nu in actie. U heeft hiervoor namelijk nog maar tot eind maart de tijd.

  Lees verder »
 • Verlofdagen zijn geld waard

  Geplaatst op 20 maart 2018

  Een werknemer heeft 8,75 uur te veel verlof opgenomen wanneer hij uit dienst gaat. Zijn werkgever wil dat verrekenen in zijn eindafrekening, maar mag dat ook volgens de wet?
  Lees verder »
 • Compensatieregeling vrouwelijke zzp’er met kind

  Geplaatst op 20 maart 2018

  Werkte u tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 als zelfstandige en heeft u in die tijd een kind gekregen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een compensatie van € 5.600. Deze is vanaf 15 mei 2018 en vóór 1 oktober 2018 aan te vragen bij het UWV.

  Lees verder »
 • 3 tips om verzuim terug te dringen

  Geplaatst op 20 maart 2018

  Verzuim binnen een organisatie is niet te vermijden. Medisch gezien is dat zelfs onmogelijk. Een deel van het verzuim is werkgerelateerd, met name op die categorie kunt u veel invloed uitoefenen. U kunt bijvoorbeeld de werkdruk verlagen; de belangrijkste oorzaak van uitval.
  Lees verder »
 • Concurrentiebeding: wel of niet mogelijk in tijdelijk arbeidscontract?

  Geplaatst op 19 maart 2018

  Sinds de inwerkingtreding van de Wet werk en Zekerheid (WwZ) in januari 2015, is een concurrentiebeding in tijdelijke arbeidsovereenkomsten niet meer toegestaan. Hierop is één uitzondering gemaakt, namelijk in het geval de werkgever zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen heeft waardoor een concurrentiebeding noodzakelijk is.

  Lees verder »
 • Handboek Loonheffingen 2018 online en verder bijgewerkt

  Geplaatst op 19 maart 2018

  De Belastingdienst heeft eindelijk het Handboek Loonheffingen 2018 gepubliceerd. Vooralsnog is het naslagwerk voor alles wat met loonheffingen te maken heeft alleen online te raadplegen: er is nog geen pdf-versie beschikbaar.


  Lees verder »
 • Belastingdienst verduidelijkt lage percentage sectorpremie

  Geplaatst op 15 maart 2018

  In vijf sectoren is een hoger werkloosheidsrisico dan in andere sectoren. Daarom geldt voor deze sectoren een hoog en een laag premiepercentage. Om het lage percentage te mogen gebruiken moet de werkgever aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het lage premiepercentage is per 1 januari 2018 verruimd. 
  Lees verder »
 • Loonstrookmissers

  Geplaatst op 15 maart 2018

  De top vier blunders in de loonstrook zijn: fouten die zich herhalen door automatisering, veranderde fiscale wet- en regelgeving, onjuiste toeslagen en een incorrecte functie of schaal. Dat brengt Kloptmijnloon.nl aan het licht. Het percentage missers is dit jaar overigens wel gedaald, vergeleken met 2017.
  Lees verder »
 • Werkrooster maken voor de detailhandel? 5 tips

  Geplaatst op 13 maart 2018

  Een sluitend werkrooster maken voor je winkelpersoneel is een uitdaging. Je moet rekening houden met allerlei wet- en regelgeving, maar ook met individuele wensen van werknemers. Hoe doe je dat? 5 tips voor het opstellen van een goed werkrooster.
  Lees verder »

1 2 3 38
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.