"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stijging minimumloon per 1 juli 2024

Op 1 juli 2024 gaat het wettelijk minimumloon omhoog. Dit is belangrijk nieuws voor zowel werkgevers als werknemers. Hier is alles wat je moet weten over deze verandering en hoe het jou kan beïnvloeden.

Wat is het Minimumloon?

Het minimumloon is het loon dat je minimaal moet ontvangen als je werkt. Dit geldt voor alle werknemers vanaf 21 jaar. Het is essentieel dat werkgevers zich aan deze regel houden om te voorkomen dat werknemers onderbetaald worden. Werknemers van 21 jaar en ouder moeten in ieder geval het wettelijk minimumuurloon ontvangen.

Waar Moet je Op Letten?

Als werkgever moet je ervoor zorgen dat je werknemers ten minste het minimumloon verdienen. Het niet naleven hiervan kan resulteren in boetes van de Arbeidsinspectie. Daarom is het belangrijk om de salarisadministratie goed op orde te hebben en regelmatig te controleren of de lonen aan de wettelijke eisen voldoen.

Stijging per 1 Juli 2024

Per 1 juli 2024 wordt het minimumloon verhoogd met 3,1%. Dit betekent dat het uurloon stijgt van € 13,27 naar € 13,68. Deze verhoging heeft directe gevolgen voor je bedrijf en je werknemers. Zorg ervoor dat je hierop voorbereid bent en pas je loonadministratie tijdig aan.

Kunnen Wij Je Helpen?

Heb je vragen over het minimumuurloon en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn voor je bedrijf? Wij staan klaar om je te helpen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?